Boudoir Fotografie

Wil jij jouw lichaam op een bijzondere manier vieren met prachtige foto’s van jezelf? Om jouw kracht, vrouwelijkheid en uniekheid vast te leggen?

Boudoir fotografie is een cadeau aan jezelf. Waarbij voor mij het woord “boudoir” deze bijzondere ervaring niet volledig dekt: empowerment shoot, intieme fotografie, vrouwen fotoshoot, selflove shoot… Misschien zijn er wel geen woorden om deze waardevolle fotoshoot compleet te omschrijven.

Een boudoir fotoshoot om te vieren hoe mooi en uniek jij bent.

Wat is boudoir fotografie?

Boudoir is een fotoshoot van jezelf op een intieme manier. Dit gaat veel verder dan alleen maar mooie plaatjes maken. Mij gaat het niet om de erotiek, wel om je jouw puurheid en vrouwelijkheid te laten zien en voelen. Een veilige plek om jouw schoonheid te vieren.

Waarom een shoot zonder of in minder kleding en niet gewoon in jouw normale outfit? Zonder onze normale kleding zijn we kwetsbaarder. Juist in deze kwetsbaarheid zit zoveel kracht, die zo mooi is om vast te leggen op beeld.

De waarde van een boudoir fotoshoot

Een boudoir fotoshoot helpt je zien hoe mooi en uniek jij bent. Ik hoor elke keer weer hoe de shoot en de foto’s een boost geven aan het zelfvertrouwen. Het zet je in jouw kracht.

Het kan ook een moeilijke of onzekere periode door ziekte of een verandering in jouw lichaam helpen afsluiten. Weet dat je jouw waarde mag zien en mag vieren met prachtige foto’s. Gewoon omdat het kan, omdat je trots bent op jezelf en vooral omdat het een hele mooie ervaring is.

“Nu tweemaal een boudoirshoot gedaan met Meriam en ondanks dat ik best preuts ben, heb ik daar bij Meriam totaal geen last van. Ze laat je compleet in je waarde, veroordeelt niet, stuurt je fijn aan voor mooie poses, alles mag en niets moet. Meriam is een hele fijne, lieve persoonlijkheid en een ontzettende goede fotograaf, ik ben echt heel blij met mijn foto’s.”

– Helynn

Een veilige plek

Vaak zijn wij als vrouwen kritisch over onszelf. Misschien herken jij dit ook wel. Misschien houdt dit je zelfs nog tegen om een fotoshoot te boeken. Of ben je toch bang dat je je niet prettig zal voelen. Begrijpelijke gevoelens, toch hoor ik na elke shoot weer hoe bijzonder het was en hoe veilig het voelde.

Die veiligheid is voor mij een voorwaarde voor een goede fotoshoot. Niks moet en jij bepaalt waarbij je je prettig voelt. Om dit te waarborgen werk ik met een kennismakingsgesprek, waarbij we kijken of er een klik is. Hier bespreken we ook jouw wensen en beantwoord ik al jouw vragen.

Wil jij ook prachtige foto’s van jezelf laten maken?

Elk moment is het juiste moment

Een boudoir shoot is niet te vergelijken met andere fotoshoots. Dat maakt het voor mij elke keer weer zo bijzonder om te mogen doen. Zo dicht bij iemand te mogen komen en haar verhaal in beelden vast te mogen leggen is iedere keer weer verrassend.

Boudoir kan ook bevrijdend zijn en je net die positieve boost of extra kracht geven die je nodig had. Daarom is elk moment het juiste moment om deze fotoshoot te doen. Ook als je juist minder goed in je vel zit of misschien nog niet jouw streefgewicht hebt bereikt. Want ik geloof dat je altijd prachtig bent zoals je bent en dat juist op deze momenten een fotoshoot van grote waarde kan zijn.

Mijn fotografie stijl

Boudoir fotografie is voor mij als kunst. Ik hou dan ook enorm van kunstzinnige beelden. Spelen met mooie lichtsituaties, de vormen van het lichaam en zoeken naar contrasten.

Puurheid en vrouwelijkheid staan centraal. Daarnaast ben ik gek op natuurlijk licht en werk ik daar voornamelijk mee.

Kwaliteit boven kwantiteit

Ik vind het belangrijk om aan elke foto tijd en aandacht te besteden. Ik geloof in de waarde van beelden. Het zijn foto’s die vragen om een mooie afdruk en een plekje in huis.

Natuurlijke nabewerking

Nabewerking is iets waaraan ik secuur aandacht besteed. Ik bewerk de beelden op natuurlijke wijze en met rustige kleuren. Oneffenheden die je normaal niet hebt en storende elementen haal ik weg, maar jij blijft altijd jezelf. Ik vind dat jij mooi bent zoals je bent.

“Ik werk vaker met Meriam samen als visagiste en kan vertellen dat Meriam een zeer prettige persoonlijkheid heeft. Altijd gezellig en alle geduld. Ze maakt prachtige foto’s en doet dat vol overgave. Vakvrouw.”

– Corrie Veldhuizen

Hoe werkt een boudoir fotoshoot?

Benieuwd hoe de fotoshoot werkt? Hieronder leg ik het hele proces uit, van kennismaking en de shoot tot de reveal en productopties.

Stap 1: Vrijblijvend kennismaken

Voor de fotoshoot

Een veilig gevoel creëren is voor mij erg belangrijk. Misschien heb je nog twijfels of vind je het spannend? Dat is logisch. Daarom hebben we een vrijblijvend gesprek waarin ik jouw vragen kan beantwoorden, via (video)bellen bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

In dit gesprek bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden. Ik zal ook open zijn als ik niet aan bepaalde wensen kan voldoen of als bepaalde wensen niet bij mij als fotograaf aansluiten.

Voor mij is het fijn om goed te weten wat je wilt uitstralen, wie je bent en om je te leren kennen zodat dit voor de shoot helder is. Hierna plannen we een datum en kiezen we samen een geschikte locatie. Ik geef je voor de fotoshoot alle informatie die je nodig hebt om de fotoshoot voor te bereiden.

Wat doe ik aan?

We bespreken welke kleding je hebt en wat je passend vindt. Wil je een mooie lingerieset aan of (deels) naakt? Liever een kimono, een wijde blouse of totaal iets anders? Jij bepaalt!

De locatie

De fotoshoot kan bij jou plaatsvinden, op locatie, in een hotelkamer of in de natuur. Een plek met mooi licht en een bepaalde rust werkt het beste. We zoeken samen een plek waar jij je comfortabel voelt.

Stap 2: Foto’s maken

Tijdens de fotoshoot

Een fotoshoot duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Op die manier hebben we de tijd om rustig op te starten en echt mooie beelden neer te zetten.

Tijdens de shoot geef ik je aanwijzingen, laat ik je zien welke beelden we creëren en kan ik je helpen met poseren. Je zal zien dat spanning snel plaats maakt voor plezier. Niet alleen wanneer je de foto’s ontvangt, maar ook tijdens de fotoshoot krijg je echt een boost.

En het creatieve proces? Daarvoor mag je op mij vertrouwen. Ik kijk naar het beste licht, de mooiste settings en coach jou tijdens de shoot. Jij hoeft alleen maar jezelf te zijn.

Vooraf bespreken we wat jij fijn vindt tijdens de fotoshoot. Wil je dat ik veel aanwijzingen geef, veel praat of misschien juist niet? Wil je muziek tijdens de shoot? Ik hou rekening met jouw wensen en help jou om je op je gemak te voelen. Zodat we jou zoals je echt bent, in al jouw kwetsbaarheid en kracht, op beeld kunnen zetten.

Stap 3: De reveal

Na de boudoir shoot

Na de fotoshoot maak ik een selectie van de foto’s waaruit jij kan kiezen. De foto’s bewerk ik met aandacht op een natuurlijke manier.

Binnen 3 weken maken we een afspraak voor de reveal van de foto’s bij mij thuis in Huizen. Je krijgt tijdens de reveal zo’n 50 foto’s te zien middels een slideshow.

Na het bekijken van de foto’s kijken we samen naar de mogelijkheden van de pakketten en de producten die te bestellen zijn.

Ik geloof in de waarde van print, dan wordt een foto pas echt tastbaar. Een print of album geeft een extra gevoel aan de beelden en aan deze fotoshoot. Daarom werk ik met hoogwaardige producten die ik je graag laat zien na de fotoshoot. Natuurlijk is het ook mogelijk om de foto’s digitaal af te nemen.

Na de reveal ga ik aan de slag met het bestellen en opmaken van de producten en zien we elkaar nogmaals als alles klaar is. Prachtige producten als cadeau voor jezelf en als tastbare herinnering.

Ik geloof in de waarde van print. Zo wordt een foto pas echt tastbaar.

Producten: prints & albums

Een herinnering wordt echt tastbaar met prachtige afdrukken of een album. Ik bied daarom een aantal producten aan om de foto’s die we hebben gemaakt nog mooier weer te geven.

Zo bied ik onder andere fotoboxen en passepartout-lijsten aan, maar ook albums en prints. Prachtig om een mooie plek in huis te geven. Een echt cadeau van hoogwaardige kwaliteit.

Na de fotoshoot nemen we de mogelijkheden door. Ik laat je verschillende voorbeelden zien en je kan de materialen voelen en bekijken. Misschien wil je een luxe album, een box met prints die je kan neerzetten of een print voor aan de muur.

Jouw foto’s vormen een kunstwerk waarop je trots mag zijn. Ze verdienen een plek in huis.

“Meriam is erg professioneel, lief en geduldig. Ze heeft oog voor details en schoonheid en het resultaat is altijd prachtig.”

– Olimpia

Investering
Boudoir Fotoshoot

Sessieprijs van €245 inclusief:

 • De kennismaking en het bespreken van jouw wensen vooraf aan de fotoshoot;
 • De fotoshoot, ik coach je het hele proces door;
 • Zorgvuldige nabewerking van de foto’s;
 • De reveal sessie.

De sessieprijs wordt binnenkort €295, dus pak nu nog €50 korting op jouw fotoshoot.

Extra informatie

 • De sessieprijs dient voor de shoot overgemaakt te zijn. Dan staat de fotoshoot definitief gepland.
 • De sessieprijs is exclusief de beelden van de fotoshoot, producten en eventuele reiskosten. En mogelijk bijkomende kosten, bijvoorbeeld de huur van een locatie.

Producten

 • Fotoboxen (10 foto’s en passe partouts): vanaf €375
  Extra’s zoals embossing zijn mogelijk voor een meerprijs.
 • Budget album: vanaf €250
  Dit album is 20×20 en in linnen.
 • Luxe album: vanaf €550
 • Digitale bestanden in hoge resolutie (max 60 foto’s): €550
 • Print voor aan de muur: op aanvraag.

Over fotograaf Meriam

Zeker sinds ik twee dochters heb, zie ik hoe bijzonder wij vrouwen zijn en hoe mooi het proces van vrouw zijn is. Dat is een van de redenen waarom ik zo graag vrouwen fotografeer. Puur, natuurlijk, kwetsbaar én krachtig.

Ik streef naar rust en kwaliteit in mijn foto’s en ben gek op mooi licht. Als fotograaf stel ik je op je gemak en ik ben van nature een rustig persoon. Ik begrijp dat een shoot spannend kan zijn. Jouw verhaal is welkom bij mij, ook als deze zwaar is. Maar ik breng ook graag luchtigheid aan in een shoot.

Ik begeleid jou door de fotoshoot heen. Door mijn baan als verpleegkundige heb ik alles wel een keer gezien, is het lichaam mij niet vreemd en weet ik mensen op hun gemak te stellen. Dit neem ik mee in mijn werk als boudoir fotografe.

Veelgestelde vragen

Moet ik per se naakt bij een boudoir shoot?

Nee, dit hoeft zeker niet, jij hebt de leiding hierover. We bespreken uitgebreid vooraf waar jij je wel en niet prettig bij voelt. We kunnen ook prachtige foto’s maken in lingerie, een mooie blouse, kimono of andere kledingstuk. 

Bij naakt denk je misschien aan compleet bloot in beeld, maar dat hoeft helemaal niet. Een foto zonder kleding kan ook gemaakt worden zonder dat je veel ziet. Door het maken close-ups en door te spelen met schaduw, licht en/of de pose.

Mag mijn partner ook mee?

Begrijpelijk dat je misschien je partner mee zou willen nemen. Toch raad ik aan om alleen te komen. Uit ervaring weet ik dat dit zowel voor jou als voor mij prettiger werkt. Er is meer rust, je raakt minder afgeleid en zo kan ik ook echt de volle aandacht aan jou en jouw wensen geven. Overigens fotografeer ik alleen vrouwen en één persoon per keer.

Maakt het uit hoe ik eruit zie?

Iedereen is welkom en elke vrouw is prachtig. Elk lichaamstype is welkom. Juist als je onzeker bent over je lichaam kan deze fotoshoot een geweldige boost zijn voor jouw zelfvertrouwen. Ik fotografeer vanaf 18 jaar.

Geef je tips over kleding?

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en welke kleding hierbij past. Eventuele vragen of twijfels kan ik voor je beantwoorden en wegnemen. Dit alles bespreken we vooraf zodat je hier tijdens de fotoshoot niet meer over na hoeft te denken.

Is haarstyling en visagie ook mogelijk?

Haarstyling en visagie is zeker mogelijk. Ik heb een fijne make-up artist waarmee ik samenwerk. Uiteraard is puur natuur en make-uploos ook helemaal prima én prachtig!

Wat als mijn huis niet geschikt is?

Is jouw huis niet geschikt, heb je hier twijfels over of voelt het niet prettig om thuis te fotograferen? Dan kijken we samen naar een goed alternatief. Ik heb zelf geen studio ruimte, maar er zijn verschillende opties mogelijk.

Zo zijn er ruimtes om te huren die zeer geschikt zijn voor een boudoirshoot. Denk aan een hotel of buiten in de natuur. Of juist een ruimte waarvan je het niet verwacht. Bijvoorbeeld een industriële locatie. We bespreken jouw wensen, kijken welke locatie hierbij past en waar jij je prettig bij voelt.

Wat kost het?

Je vindt hier de prijs voor de fotoshoot en voor de producten die je erbij kunt bestellen.

Hoe werkt de betaling?

Ik werk met een sessie prijs. Dit is een vaste prijs voor de fotoshoot. Zodra de betaling voor de sessie prijs is voldaan staat jouw shoot geboekt.

Het kan zijn dat er nog extra kosten bijkomen zoals reiskosten, haar & visagie kosten of locatiekosten. Deze kosten moeten vooraf aan de fotoshoot voldaan zijn en je ontvangt van mij hiervoor een factuur met de betaalgegevens.

Na de fotoshoot, tijdens de reveal sessie, is het mogelijk om een keuze te maken welke beelden jij graag zou willen. Ook kijken we naar de pakketten die bestaan uit mooie producten, zoals prints, een album of photoboxen met passepartouts.

Daarnaast kan je zelf producten kiezen a la carte. Het is mogelijk om voor de fotoshoot de brochure hiervan op te vragen waarin de prijzen staan vermeld.

Wat zijn de reiskosten?

Afhankelijk van de locatie vraag ik reiskosten. Voor shoots 30 km buiten Huizen vraag ik 0,35 euro per km. Voor reistijd langer dan een uur reken ik 30 euro per extra half uur. Deze kosten communiceer ik vooraf aan onze fotoshoot.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Wil jij ook prachtige foto’s van jezelf laten maken?