Over Meriam

Als fotograaf wil ik vrouwen laten zien hoe krachtig, mooi en bijzonder ze zijn. Vrouwelijk en puur vastgelegd. Maar vooral jij als persoon in prachtige beelden van hoge kwaliteit. Beelden die je zouden kunnen helpen in mooie en mindere mooie tijden. Troost en kracht geven, maar ook meer zelfvertrouwen en een positieve boost.

Zonder oordeel naar jezelf kijken

Mijn focus ligt op vrouwen, omdat ik geloof dat wij vrouwen trotser mogen zijn op onszelf, op wie we zijn en op ons lichaam. Een fotoshoot zou jou misschien kunnen helpen om dit ook echt te voelen en alle oordelen van jezelf volledig los te laten.

Fotografie is voor mij een manier om vrouwen te laten zien wie zij zijn: krachtig, kwetsbaar en puur, maar vooral jij als persoon in jouw vrouwelijkheid.

Meriam als fotograaf

In mijn fotografie streef ik naar eenvoud. Daarbij ga ik terug naar de essentie. Om mooie creatieve beelden te creëren waarin vrouwelijkheid en puurheid centraal staan, met een artistieke touch.

Met tijd & aandacht

Natuurlijk licht en mooie lichtsituaties vind ik prachtig en ik hou ervan om hiermee te creëren. Naast dat ik met aandacht kijk naar het creatieve gedeelte, neem ik ook echt de tijd voor jou zodat we samen tot unieke beelden te komen. Voor beelden waarin jij centraal staat en jouw kracht naar voren komt. Om dit te bereiken is vertrouwen belangrijk en een wederzijdse klik.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat jij je veilig voelt en je op je gemak voelt en jezelf mag en kan zijn. Dat we samen beelden kunnen maken die bij jou passen, waarmee jij comfortabel bent. Dit geven mijn klanten ook vaak terug.

Ik begeleid je

Daarnaast ben ik rustig en geef ik veel aanwijzingen. Ik begeleid jou voor, tijdens en na de fotoshoot. Voor de shoot bespreken wij jouw wensen en grenzen, maar ik zal hier tijdens de shoot ook zeker aandacht voor hebben. Bij mij mag je helemaal jezelf zijn en hoef je niets te doen waar jij je niet fijn bij voelt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Ik geloof in kwaliteit boven kwantiteit. Ik geloof in de waarde van tastbaar materiaal, dat beelden een bijzondere plek krijgen in huis en niet alleen op de computer blijven staan maar een waardevolle herinnering worden. Daarom besteed ik ook veel aandacht aan mijn producten zoals albums, photo boxen en prints.

Alle kanten van
het vrouw zijn omarmen

Als moeder van twee dochters weet ik hoe bijzonder het proces van vrouw worden is. Het is mooi om dit van dichtbij te mogen meemaken. Het is puur kwetsbaar maar ook enorm krachtig. Vrouw zijn is bijzonder, in elke fase van het leven.

Maar naast bijzondere periodes zoals een zwangerschap en het ouder worden, kunnen er ook verdrietige en moeilijke periodes zijn, zoals bij ziekte of een emotionele ervaring. 

Vaak zie ik veel onzekerheid en hoe dat ons kan tegenhouden in het leven. Ook ik ken dat. Ik ben zelf ook onzeker geweest over mijn lichaam en over mijn vrouw zijn.

Ik weet wat het is om de goede kanten te vergeten. Dat is ook een van de redenen waarom ik deze vorm van fotografie zo ontzettend bijzonder en waardevol vind en absoluut geloof dat een mooie, vertrouwde fotoshoot een groot verschil kan maken.

Ik wil jou vooral laten zien hoe bijzonder mooi jij bent als persoon. Ik wil jou ook een fijne ervaring geven waar er absoluut ook lichtheid en humor mag zijn.

Kracht in kwetsbaarheid

Naast mijn fotografie ben ik ook werkzaam als verpleegkundige. Ik heb veel mensen mogen begeleiden, veel meegemaakt en veel kwetsbaarheid gezien.

Als verpleegkundige kom je zeer dichtbij, ook tijdens moeilijke momenten. Ik geloof dat deze ervaringen mij tot een betere fotograaf hebben gemaakt. Ik heb geleerd hoe bijzonder het lichaam is.

Het lichaam is krachtig, sterk, kwetsbaar, veranderlijk en nog zoveel meer. We mogen het zeker koesteren. Fotografie kan helpen in moeilijke tijden, of juist na herstel. Het kan troost bieden of juist een beleving vormen die jou meer kracht en zelfvertrouwen geeft.

Gek op mensen & natuur

Ik ben een echt mensenmens, maar ik hou ook van rust. Ik ben getrouwd met een leuke man en ben moeder van twee prachtige dochters en we hebben een lieve viervoeter. We wonen in Huizen.

Mijn liefde voor de natuur is groot en beïnvloedt mijn werk. Ik hou van puur en natuurlijk en probeer dit te vertalen in mijn fotografie, waarin je ook voornamelijk rustige kleuren zal zien. Ik ben gek op wandelen. Hou enorm van de zee, het geluid van de zee, maar ben ook regelmatig in het bos te vinden. Met een mooi veldboeket maak je mij erg blij. De natuur laadt mij op en inspireert mij ook in mijn fotografie.

Wat is jouw verhaal?

Puurheid is voor mij belangrijk in het leven, in mijn werk en ook in het contact met mensen. Ik ben altijd benieuwd naar het verhaal van de ander. Dat maakt waarom ik het fotograferen van vrouwen zo bijzonder vind. Horen wat jouw verhaal is, de reden om deze fotoshoot te doen en dit vertalen naar jouw persoonlijke verhaal in beeld.