Zwangerschap & Newborn Fotografie

Jouw zwangerschap of jouw nieuwgeboren kind laten vastleggen op een intieme manier? Ik leg deze speciale momenten voor jou vast in tijdloze en sfeervolle foto’s, om deze speciale tijd voor altijd te bewaren en te herinneren.

Een fotoshoot om deze bijzondere tijd te vereeuwigen op beeld.

Nieuw leven vieren

Je gaat een nieuwe fase van je leven in. Je bent zwanger van je kindje, misschien voor de eerste keer, misschien heb je het al eerder mogen ervaren. Ik weet, als moeder zijnde, hoe speciaal deze momenten zijn. Het gevoel van leven in je buik, de verwachting van wat er komen gaat. En de komst van de kleine.

Momenten van blijdschap, maar soms ook van andere emoties. Het hoort er allemaal bij en de tijd vliegt. Ik bevries de tijd voor jou wanneer ik deze momenten vastleg. Om te koesteren en om later door te geven aan de generatie na jou.

Sfeervol & intiem vastgelegd

Ik bied zowel zwangerschapsfotografie als newborn fotografie aan. Het lichaam van een vrouw is in mijn ogen ontzettend prachtig. Zeker tijdens een zwangerschap.

Dit leg ik vast op een sfeervolle en intieme manier. Ik probeer met elke foto een kunstwerk te creëren. Een viering van jouw lichaam.

Newborn fotografie is een mooie aanvulling op deze fotoshoot. Wanneer je baby nog klein is, dat knusse, bijzondere gevoel. Vastgelegd in dezelfde stijl als je zwangerschapsfoto’s.

“De spanning verdween vanaf minuut één. De sfeer was heel ontspannen en Meriam zorgde ervoor dat ik mezelf mooi op de foto’s vond staan. Het was een onwijs leuke ochtend met prachtige, waardevolle plaatjes. Ik kan thuis fotograferen echt aanraden. Helemaal met een jonge baby. De bekende, eigen omgeving in samenwerking met rustige, geduldige en lieve fotograaf maakt het een feestje. Heb ervan genoten.

– Lara

Mijn fotografie stijl

Ik zie fotografie als kunst. Spelen met lichtsituaties en creatieve beelden creëren. Puur en echt in beeld gebracht. Foto’s waar je trots op kan zijn en die een plek verdienen in huis.

Vrouwelijkheid staat voor mij centraal, maar ook de liefde tussen moeder en kind. Een cadeau voor mij om dit vast te mogen leggen. En ik vind het dan ook belangrijk dat jij je helemaal op je gemak voelt. Zo kunnen we echt mooie beelden creëren.

Nabewerking is een belangrijk onderdeel van mijn werk, maar ik hou van natuurlijk. Jij bent mooi zoals je bent. Als fotograaf en persoon ben ik rustig; mensen zijn snel op hun gemak bij mij.

Dankzij mijn werk in de zorg en mijn ervaring als moeder weet ik hoe bijzonder deze fase van je leven is. Ik begeleid je door de shoot heen en het enige wat jij hoeft te doen is jezelf zijn. 

“Meriam heeft mij vastgelegd tijdens mijn zwangerschap. Ze dacht direct met me mee en kon op korte termijn. Ik ben ontroerd door de foto’s die ze gemaakt heeft, door haar kundige en zachte aanwijzingen lukte het de initiële spanning los te laten en te ontspannen tijdens de shoot. De foto’s zijn warm en vreugdevol. Ik ben heel dankbaar dit bijzondere moment vast te hebben laten leggen door Meriam.”

– Ivy-Roos

Wil jij ook foto’s van deze bijzondere periode laten maken?

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe de fotoshoot werkt? Hieronder leg ik het hele proces uit, van kennismaking en de shoot tot de reveal en productopties.

Stap 1: Vrijblijvend kennismaken

Voor de fotoshoot

De klik is voor mij belangrijk, daarom hebben we vooraf contact. Wat zijn jouw wensen en hoe gaan we de shoot vormgeven? We bespreken tevens de locatie en kleding en we bepalen welk moment passend is. 

De locatie

De locatie bepalen we in overleg. Een zwangerschapsshoot kan op veel plekken. Thuis, in een mooi hotel of juist buiten in de natuur. De newbornshoot? Vaak vindt deze thuis plaats in een vertrouwde en warme omgeving. Maar alles in overleg. 

Stap 2: Foto’s maken

Tijdens de fotoshoot

Een zwangerschapsshoot duurt ongeveer 1,5 uur en dit geldt ook voor een newbornshoot. Natuurlijk neem ik tijdens de newbornshoot de tijd. Soms moet er toch even gevoed worden, wat ik zelf overigens prachtige momenten vind om vast te leggen. Voor mij is het resultaat wat telt en daar werken we samen op een ontspannen manier naar toe. 

Ik geef je aanwijzingen en je zult merken hoe bijzonder het is om even stil te staan bij dit moment in je leven. Hoe bijzonder je lichaam is en de band tussen jou en je kind. De emoties die daarbij komen kijken zijn welkom, mooi zelfs.

Voor het creatieve proces mag je op mij vertrouwen. Ik zorg voor het beste licht en begeleid je door de fotoshoot heen. Jij hoeft alleen maar te genieten van dit moment. 

Stap 3: De reveal

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot maak ik een selectie van de foto’s waaruit jij kan kiezen. De foto’s bewerk ik met aandacht op een natuurlijke manier.

Je krijgt zo’n 50 foto’s te zien en vanuit die selectie kijken we naar de pakketten. Dit doen we via een live reveal. Dat wil zeggen dat we fysiek afspreken om de foto’s te bekijken en samen kijken naar de pakketten en mogelijkheden. Op die manier blijft het een belevenis en zie je gelijk wat de opties zijn. 

Ik geloof in de waarde van print, dan wordt een foto pas echt tastbaar. Print geeft zo extra waarde aan de beelden en aan deze fotoshoot. Daarom werk ik met hoogwaardige producten die ik je graag laat zien na de fotoshoot. Natuurlijk kan je de foto’s ook digitaal afnemen. 

Na de reveal ga ik aan de slag met de producten en zien we elkaar nogmaals als alles klaar is. Prachtige producten als cadeau voor jezelf en als tastbare herinnering.

Ik geloof in de waarde van print. Zo wordt een foto pas echt tastbaar.

Producten: prints & albums

Een herinnering wordt echt tastbaar met prachtige afdrukken of een album. Ik bied daarom een aantal producten aan om de foto’s die we maken nog mooier weer te geven.

Zo bied ik onder andere fotoboxen en passepartout-lijsten aan. Prachtig om een mooie plek te geven of om erbij te pakken. 

Na de fotoshoot nemen we de mogelijkheden door. Ik laat je verschillende voorbeelden zien en je kan de materialen voelen en bekijken. Misschien wil je een luxe album, een box met prints die je kan neerzetten of een print voor aan de muur.

Jouw foto’s vormen een kunstwerk waarop je trots mag zijn. Ze verdienen een plek in huis.

“Meriam is erg professioneel, lief en geduldig. Ze heeft oog voor details en schoonheid en het resultaat is altijd prachtig.”

– Olimpia

“Meriam is een vrouw die alle tijd voor je neemt, zelfs onzekerheden haalt zij weg. Ik heb me zeer ontspannen gevoelt tijdens de shoot. Ook meedenkend met alles en nog wat. Als ik weer een shoot laat doen, ga ik zeker weten terug bij Meriam!”

– Kimberly

Investering

Zwangerschap

Voor €245 inclusief:

 • Vooraf kennismaking en het bespreken van jouw wensen;
 • De fotoshoot, ik coach je het hele proces door;
 • Zorgvuldige nabewerking;
 • De reveal sessie.

Newborn

Voor €245 inclusief:

 • Vooraf kennismaking en het bespreken van jouw wensen;
 • De fotoshoot, ik coach je het hele proces door;
 • Zorgvuldige nabewerking;
 • De reveal sessie.

Combi-pakket

Voor €445 inclusief:

 • Vooraf kennismaking en het bespreken van jouw wensen;
 • De fotoshoot, ik coach je het hele proces door;
 • Zorgvuldige nabewerking;
 • De reveal sessie.

Je bespaart zo €45 en krijgt één gratis print.

Een losse shoot wordt binnenkort €295 (en het combi-pakket €540), dus pak nu nog €50 korting op jouw fotoshoot.

Extra informatie

 • De sessieprijs dient voor de shoot overgemaakt te zijn. Dan staat de fotoshoot definitief gepland.
 • De sessieprijs is exclusief de beelden van de fotoshoot, producten en eventuele reiskosten. En mogelijk bijkomende kosten, zoals de huur van een locatie.

Producten

 • Fotoboxen (10 foto’s en passe partouts): vanaf €375
  Extra’s zoals embossing zijn mogelijk voor een meerprijs.
 • Budget album: vanaf €250
  Dit album is 20×20 en in linnen.
 • Luxe album: vanaf €550
 • Digitale bestanden in hoge resolutie (max 60 foto’s): €550
 • Print voor aan de muur: op aanvraag.

Het combi-pakket

Hoe bijzonder is het om je zwangerschap én je baby vast te leggen? Ga je voor het combipakket? Dan is er één keer een reveal sessie.

Ik stuur je na je zwangerschap shoot wel alvast een preview op, zodat je al iets kan zien. Mocht je toch willen langskomen? Dan ben je welkom. Dan komt er €50 bovenop de pakketprijs. 

Ik werk voor het boeken altijd met een vrijblijvende telefonische kennismaking waarin we je wensen en de mogelijkheden bespreken.

Over fotograaf Meriam

In mijn fotografie streef ik naar eenvoud en ga ik terug naar de essentie. Om mooie, creatieve beelden te creëren waarin vrouwelijkheid, moederschap en puurheid centraal staan. Met een artistieke touch.

Ik geloof in de waarde van tastbaar materiaal; dat beelden een bijzondere plek krijgen in huis en niet alleen op de computer blijven staan, maar een waardevolle herinnering worden. Moeder worden en zijn is bijzonder en dat mag gevierd worden.

Zelf ben ik moeder van twee dochters en de tijd vliegt voorbij. Die intieme tijd tussen baby en moeder is bijzonder, maar ook vluchtig. Ik zorg dat die herinnering op beeld wordt vastgelegd. 

Veelgestelde vragen

Geef je tips over kleding?

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en welke kleding hierbij past. Eventuele vragen of twijfels kan ik voor je beantwoorden en wegnemen. Dit alles bespreken we vooraf zodat je hier tijdens de fotoshoot niet meer over na hoeft te denken.

Is haarstyling en visagie ook mogelijk?

Haarstyling en visagie is zeker mogelijk. Ik heb een fijne make-up artist waarmee ik samenwerk. Uiteraard is puur natuur en make-uploos ook helemaal prima én prachtig!

Wat als mijn huis niet geschikt is?

Is jouw huis niet geschikt, heb je hier twijfels over of voelt het niet prettig om thuis te fotograferen? Dan kijken we samen naar een goed alternatief. Ik heb zelf geen studioruimte, maar er zijn verschillende opties mogelijk.

Voor een newbornshoot raad ik aan om de fotoshoot thuis te doen, zeker als de baby nog heel klein is. Dit is een vertrouwde omgeving voor moeder en kind en dit geeft meer rust. Ook is de temperatuur goed aan te passen.

Wat kost het?

Je vindt hier de prijs voor de fotoshoot en voor de producten die je erbij kunt bestellen.

Hoe werkt de betaling?

Ik werk met een sessie prijs. Dit is een vaste prijs voor de fotoshoot. Zodra de betaling voor de sessie prijs is voldaan staat jouw shoot geboekt.

Het kan zijn dat er nog extra kosten bijkomen zoals reiskosten, haar & visagie of locatiekosten. Deze kosten moeten vooraf aan de fotoshoot voldaan zijn en je ontvangt van mij hiervoor een factuur met de betaalgegevens. 

Na de fotoshoot, tijdens de reveal sessie, is het mogelijk om een keuze te maken welke beelden jij graag zou willen. Ook kijken we naar de pakketten die bestaan uit mooie producten, zoals prints, een album of photoboxen met passepartouts.

Daarnaast kan je zelf producten kiezen a la carte. Het is mogelijk om voor de fotoshoot de brochure hiervan op te vragen waarin de prijzen staan vermeld.

Wat zijn de reiskosten?

Afhankelijk van de locatie vraag ik reiskosten. Voor shoots 30 km buiten Huizen vraag ik 0,35 euro per km. Voor reistijd langer dan een uur reken ik 30 euro per extra half uur. Deze kosten communiceer ik vooraf aan onze fotoshoot.

Wanneer doe je een newborn shoot? Hoe oud moet mijn baby zijn?

Ik raad aan om de shoot zo’n 2 a 3 weken na de bevalling te plannen. Maar belangrijk is hoe jij je als moeder voelt na de bevalling. De eerste 1 a 2 weken zijn nodig om te herstellen en vaak is het huidje van de baby na twee weken ook rustiger. 

Het is fijn als je na de bevalling contact met mij opneemt, zodat we een moment kunnen plannen en contact kunnen houden. 

Voor de shoot is het fijn als de baby slaapt en rustig is. Dit is het beste tussen 2 en 12 weken, maar je bent natuurlijk vrij om een moment te kiezen dat passend is voor jou en jouw kindje.

Mag mijn partner of gezin ook op de foto?

Ik focus op de band tussen moeder en baby. Dat is het hoofdthema van deze shoot. Natuurlijk mag aan het einde van de fotoshoot de andere ouder ook aansluiten en is het mogelijk om nog een foto als gezin te maken. Maar deze shoot is niet geschikt als complete gezinssessie.

Hoe ver zwanger moet ik zijn voor een shoot?

Het mooiste is om de shoot te plannen als je tussen de 30 en 34 weken zwanger bent. Dit is vaak de periode waarin jij je fit voelt en je buik een mooie vorm heeft. Maar eerder en later is natuurlijk ook mogelijk!

Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Wil jij ook foto’s van deze bijzondere periode laten maken?